Blog

Blog je mesto gde možeš da čitaš o navikama IT-evaca, najavama IT dešavanja, aktuelnostima na tržištu, savetima i cakama kako da uspeš na ovom dinamičnom polju.
Mi pratimo trendove, na tebi je da se zavališ u fotelju i čitaš :)

31.05.2022. ·
2 min

What's in a Name?

I get asked all the time why we named the company Idea Compiler. Particularly since it is our second name change since 2003. Lockheed Martin chased us off the Skunkworks most recently. Our original name was Real Mobile Solutions, which no longer described us very well. (više)

HelloWorld
0
31.05.2022. ·
7 min

INTERVJU VLADIMIR ŠTIMAC: Želim da zaradim u kripto svetu da bih mogao da pomažem ljudima!

Vladimir Štimac jedan je od najcenjenijih srpskih sportista, što zbog svog košarkaškog umeća, što zbog izuzetne energije koju poseduje i koju prenosi na ekipu. Beskompromisni borac je pravi timski igrač i nikada sebe nije isticao u prvi plan. (više)

HelloWorld
0
30.05.2022. ·
2 min

Bez alata nema ni zanata: Zašto smo odabrali baš Lenovo

Iako se u šali ponekad kaže da najbolji majstori i s osrednjim alatom mogu da urade vrhunski posao, to baš i nije (skroz) tačno. Dobrim majstorima treba dobar alat s kojim neće da se muče i koji će ih motivisati da rade još bolje i kvalitetnije. (više)

HelloWorld
0
30.05.2022. ·
4 min

Zavirite u product management

Da li ste spremni da razmišljate izvan okvira? Želite da delite kreativne ideje, razgovarate sa klijentima širom sveta i čujete mnoštvo korisnih informacija o trendovima u sektoru energetike i IT industriji?! (više)

HelloWorld
0
30.05.2022. ·
6 min

Kuća pos'o, pos'o kuća - uporedna analiza

Tri najčešće primenjena formata rada za programere su freelance rad, klasičan rad u firmi i remote rad. U današnje vreme, sa pojavom co-working prostora u većim gradovima, a i sa dolaskom plandemije, sva 3 vida su dobila svoje hibridne verzije, ali ću ja pokušati da se držim standardnih definicija i pri svemu budem što objektivniji. Šta su dominantni vidovi rada, i koji je za vas najbolji? (više)

27.05.2022. ·
4 min

Salesforce Commerce Cloud Ocapi and Hooks

In this blog, I will give an overview of what hooks actually are, and how they can help in developing great features. Hooks help you a lot when you are in need of dynamic functionality that will execute only at certain times, and only when it's crucial for your software solution to do so. Hooks listen to certain events in the shop or in the data layer of your storefront. Which events will the hooks listen to is totally up to the development plan and customer needs. (više)

HelloWorld
0
27.05.2022. ·
5 min

My Journey from Starting at Bee IT to Getting Certified as a Salesforce Commerce Developer

In September 2019, after graduating from the Faculty of technical sciences in Novi Sad I was at the crossroads in my life. I wanted to be independent and get a job as a developer but it was difficult since I only had freelance experience in that field. Due to the lack of experience, willingness to see how a professional workspace operates, and because I wanted to put certain things in practice I decided to apply for an internship at BeeIT. (više)

HelloWorld
1
24.05.2022. ·
2 min

Konferencija studenata elektrotehnike na Zlatiboru- Codeference

Studentska unija Fakulteta tehničkih nauka je do sada organizovala konferenciju studenata elektrotehnike na Zlatiboru pod nazivom Codeference. Na ovom događaju ih je podržao velik broj IT kompanija, kako svetskog, tako i domaćeg tržišta. Neke od kompanija koje su prisustvovale ovom sajmu su PositiveTech, Continental, Zesium, Ximedes, Quality House, Hybrid, VegaIT i drugi. (više)

HelloWorld
0
23.05.2022. ·
3 min

Ima li smisla meriti produktivnost developera

Postoji fraza koja se vrlo često koristi – ne možeš da planiraš ako ne možeš da izmeriš. Istina, merenje funcioniše odlično u brojnim industrijama kao što su građevina, proizvodnja, prodaja... Međutim, zašto sa softverom ne možemo da merimo ovako efikasno?   (više)

Da ti ništa ne promakne

Ako želiš da ti stvarno ništa ne promakne, prijavi se jer šaljemo newsletter svake dve nedelje.