Blog

Blog je mesto gde možeš da čitaš o navikama IT-evaca, najavama IT dešavanja, aktuelnostima na tržištu, savetima i cakama kako da uspeš na ovom dinamičnom polju.
Mi pratimo trendove, na tebi je da se zavališ u fotelju i čitaš :)

30.05.2021. ·
4 min

Ocean model - zašto postoje psiho testovi u IT-ju?

Prilikom procesa intervjua u jednoj našoj kompaniji, pre par godina, od mene je zahtevano da uradim psihotest i to iskustvo je ostalo jedno od gorih iskustava koje sam imala na intervjuu za posao, pa se i dan danas ježim na pomen psiholoških ispitivanja u procesu zapošljavanja. Zašto?  (više)

28.05.2021. ·
8 min

Debugging Gender Stereotypes – FishingBooker’s Female Coders

Walk the corridors of FishingBooker’s offices, and one thing you’ll notice is the mixture of people around you. We base our operations in Serbia, and our employees come from as far afield as Russia, Peru, Australia, just to name a few. (više)

HelloWorld
0
28.05.2021. ·
8 min

How We Solved Trip - Specific Availability

Sometimes, the best way to solve a problem is to take everything apart and start again. (više)

HelloWorld
0
28.05.2021. ·
6 min

Busting Bugs and Managing Disasters – How we Tackle Stability

Nobody – and nothing – is perfect. Anyone who deals with the inner workings of a website knows all too well that bugs are a fact of life. But managing a site that’s used by thousands of people and processes hundreds of bookings in a day means we need to be quick to identify these issues and act on them. (više)

HelloWorld
0
28.05.2021. ·
3 min

IBM Think: Virtuelni događaji mogli bi da postanu bolja opcija od susreta uživo

IBM Think događaj naveo je neke kompanije na razmišljanje kako bi svoje virtuelne događaje uz pomoć tehnologija mogle da učine boljim.  (više)

28.05.2021. ·
2 min

Programeri za građane: Otvorene prijave za slanje ideja!

Kompanija Vega IT, po četvrti put, organizuje društveno-odgovornu akciju pod nazivom “Programeri za građane”, a tema je pomoć neprofitnim i nevladinim organizacijima pri digitalizaciji. (više)

HelloWorld
0
27.05.2021. ·
1 min

Za JavaScript programere nema krize

IT tržite nesumnjivo i nezaustavljivo raste, pa je i tražnja za IT kandidatima sve veća. Iako se često može čuti da se pojedine IT pozicije teško zatvaraju, rastuća poseta našem sajtu, kao i porast broja konkurisanja pokazuju da je prisutno veliko interesovanje kandidata. Analizirali smo više od 3000 oglasa za posao objavljenih od početka godine na najvećem sajtu za zapošljavanje IT kandidata, HelloWorld.rs.  Poslodavci pretežno traže kandidate sa višegodišnjim iskustvom, pa je u skladu sa tim, 62% oglasa za posao namenjeno je mediorima, 28% seniorima, dok je svega 10% oglasa namenjeno juniorima. (više)

26.05.2021. ·
2 min

Pripremi se za proces selekcije u Digital Arrow

Proces profesionalne selekcije kandidata započinje usklađivanjem zahteva posla sa sposobnostima, osobinama ličnosti i motivacijom pojedinca što je od presudnog značaja ne samo za uspeh u poslu, već i za ukupan lični i profesionalni napredak.  (više)

HelloWorld
0
26.05.2021. ·
3 min

5 razloga zašto nam je važna edukacija zaposlenih za veštine 21. veka u gaming-u?

Mnogi od vas će pomisliti ,,pa to se podrazumeva, zar ne?’’ što je najčešće kognitivna zamka. Zamka podrazumevanja ne omogućava razvojnost, jer mnogi nisu imali prilike da se usavršavaju iz oblasti biznis edukacija iz različitih razloga: dostupnost, ekskluizivitet, životne prilike, visoka cena biznis edukacija itd. Zbog rasta konkurencije i zahteva tržišta, sada su biznis/socijalne edukacije ,,must have’’ svake ozbiljne kompanije koja radi na razvoju zaposlenih. (više)

HelloWorld
0
Da ti ništa ne promakne

Ako želiš da ti stvarno ništa ne promakne, prijavi se jer šaljemo newsletter svake dve nedelje.