07.04.2016. ·
1 min

BIZKOD V1.0

HelloWorld
0
BIZKOD V1.0

U četvrtak, 14. aprila, počinje prvi BIZKOD, takmičenje namenjeno studentima druge i treće godine informatike i tehničko-komunikacionog menadžmenta. Takmičenje je rezultat saradnje kompanije Infostud i Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici.

Cilj ovog takmičenja je da se studenti podstaknu da, pored programiranja, primene i svoje veštine u ispitivanju tržišta, upravljanju projektima i prezentovanju svog rešenja.

Jedan od organizatora takmičenja i šef katedre za informatiku na VTŠ-u, Zlatko Čović, kaže da je potrebno uticati na svest mladih ljudi da se opredeljuju za tehničke nauke, jer će im one omogućiti zaposlenje u ovoj dinamičnijoj i najtraženijoj oblasti.

"Često se mladi studenti, inženjeri, boje da konkurišu za neke poslove jer nemaju dovoljno radnog iskustva. Ovakva takmičenja će studentima pomoći da rade u timu u rešavanju problema iz realnog života. Saradnja kompanija i visokoškolskih ustanova mogu i trebaju biti pokretač razvoja u gradu", objašnjava Zlatko.

U finale je plasirano 8 timova, koji će se nadmetati za vredne nagrade. Raspored aktivnosti je sledeći:

takmicenje

Učesnici će moći da prave web ili android aplikacije, a tehnologije kojima će raspolagati su PHP, HTML, JavaScript, Java…

Takmičarima želimo mnogo sreće! :)

Oceni tekst

5
5 glasova

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga

Slični poslovi

Povezane kompanije po tagovima