27.05.2021. ·
1 min

Za JavaScript programere nema krize

Za JavaScript programere nema krize

IT tržite nesumnjivo i nezaustavljivo raste, pa je i tražnja za IT kandidatima sve veća. Iako se često može čuti da se pojedine IT pozicije teško zatvaraju, rastuća poseta našem sajtu, kao i porast broja konkurisanja pokazuju da je prisutno veliko interesovanje kandidata. Analizirali smo više od 3000 oglasa za posao objavljenih od početka godine na najvećem sajtu za zapošljavanje IT kandidata, HelloWorld.rs.  Poslodavci pretežno traže kandidate sa višegodišnjim iskustvom, pa je u skladu sa tim, 62% oglasa za posao namenjeno je mediorima, 28% seniorima, dok je svega 10% oglasa namenjeno juniorima.

Najviše prilika za zaposlenje imaju developeri 

Prema oglasima objavljenim od početka godine na HelloWorld.rs, poslodavci najviše traže developere, inženjere, programere sa poznavanjem različitih tehnologija. Konkretno, u pitanju su sledeće pozicije: 

 1. JavaScript Developer 
 2. Software Developer / Programmer / Engineer 
 3. Java Developer 
 4. IT Help desk 
 5. .Net Developer 
 6. System administrator / Engineer  
 7. IT Manager 
 8. IT Project Manager 
 9. C# / C++ Developer 
 10. Automation QA Engineer

Najlakše do posla uz poznavanje JavaScripta 

Kada posmatramo tehnologije, među traženim se izdvajaju back-end tehnologije (Java, PHP, Python, C#, .Net). Potreba za poznavanjem front-end tehnologija, naravno, ne izostaje, ali se ove tehnologije nalaze nešto niže na listi najtraženijih u oglasima za posao. 

 1. JavaScript 
 2. Java 
 3. C# 
 4. Python 
 5. .Net 
 6. PHP 
 7. MySQL 
 8. Angular 
 9. React 
 10. Docker 

Obzirom na široku mogućnost primene i veliku popularnost širom sveta, ne treba da nas čudi što se JavaScript nalazi na vrhu ovog spiska i što se njegovo poznavanje traži u čak trećini oglasa za posao.  

Oceni tekst

5
87 glasova
Bojana Ćirić Bojana Ćirić

Smišlja načine da super moći marketinga usmeri ka onima koji traže posao - da pronađu prave oglase za posao i rade na unapređenju svojih veština za traženje posla. Voli da piše, povremeno preteruje i istražuje zašto se ljudi ponašaju baš na određeni način.

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga

Slični poslovi

Povezane kompanije po tagovima