Blog Autori Stefan Plavšić
Stefan Plavšić

Stefan Plavšić

3

Stefan je mladi novinar iz Beograda. Radi za studentski internet portal Media centar FMK i studentski FMK radio. U slobodno vreme je kompozitor i tekstopisac i muziku koristi kao kanal za širenje pozitivnih ideja. Voli reke i otvorene i hrabre ljude, koji se ne boje da budu drugačiji.

Svi tekstovi autora

13.11.2015. ·
4 min

Kakvo je trenutno stanje ponude i potražnje poslova na IT tržištu?

IT industrija je već duže vreme jedna od najprosperitetnijih oblasti i u mnogim zemljama je upravo ona novi stub privrede. Programeri su u top 10 najtraženijih radnih pozicija u 2015. godini u Srbiji. Sa druge strane, paradoksalno,  IT zanimanja su na vrhu liste najdeficitarnijih. (više)

29.10.2015. ·
5 min

U susret konferenciji wwvršac - razgovor sa Ivanom Ćosićem

Gost sajta HelloWorld.rs bio je Ivan Ćosić, bloger, dizajner,preduzetnik, čovek koji se već dugo bavi brendiranjem, izdavaštvom, novim medijima, tehnološkim preduzetništvom, start up-ovima... (više)

08.10.2015. ·
5 min

Srpska preduzetnica u budističkom manastiru

Nedavna gošća kompanije Infostud, bila je naša uspešna preduzetnica Milica Radović. Milica je mlada Beograđanka koja je završila Fakultet organizacionih nauka u Beogradu. Tokom studija se samoinicijativno bavila raznim poslovima u oblasti IT-ja, nakon čega je odlučila da oformi nevladinu organizaciju IT konekt. Vlasnik je licence za organizovanje TEDx-a i ima za cilj da preko svojih meetup-ova poveže što veći broj IT-jevaca u Srbiji. Ove godine se sprema za put po Aziji, gde će posećivati budističke manastire i učiti decu engleski. (više)