Blog Autori Tamara Prodanović
Tamara Prodanović

Tamara Prodanović

55

Diplomirana novinarka, slučajno zalutala u IT vode. Danas vodi HelloWorld tim, a ćaskanje sa programerima joj i ponedeljak pretvori u praznik. U slobodno vreme ne sedi za kompjuterom. Barem ne uvek.

Svi tekstovi autora

27.03.2020. ·
<1 min

Codecademy

Codecademy je platforma sa online editorom za testiranje kôda, koja ima za cilj da na zabavan način pomogne svima koji uplovljavaju u IT vode. Sajt nudi veliki broj kurseva grupisanih po određenoj temi ili programskom jeziku.  (više)

27.03.2020. ·
<1 min

edX kursevi

Rast Mooc pokreta (Massive open online course – Otvoreni onlajn kursevi za sve) poprima potpuno nove razmere, a ovom pokretu se priključuju prestižni svetski univerziteti. (više)

25.03.2020. ·
<1 min

Code.org besplatni tutorijali

Code.org vam omogućava da naučite osnove računara kroz jednostavne operacije. Na njihovom sajtu možete naći tutorijale, kao i lekcije nekih od najvećih imena programiranja (više)

24.03.2020. ·
<1 min

Free Code Camp

freeCodeCamp je neprofitna organizacija koja omogućava interaktivno učenje na svojoj platformi, onlajn forume, sobe za dopisivanje, (više)

24.03.2020. ·
<1 min

Kampster - mini kurs

Na mini-kursu Svi saveti za frilens poslovanje naučićete kako da svoje veštine, sposobnosti i potencijale razvijete i upotrebite na tržištu rada, kako da putem interneta pronađete poslodavce i počnete da zarađujete. (više)

24.03.2020. ·
<1 min

Škola koda - besplatni tutorijali

Škola koda je udruženje programera posvećeno deljenju veština i učenju programiranja na razumljiv i pristupačan način. (više)

24.03.2020. ·
<1 min

Udemy besplatni kursevi

Udemy je platforma gde na jednom mestu možete pronaći najveći broj online kurseva (preko 22 hiljade) po pristupačnoj ceni, od kojih su mnogi i besplatni. (više)

24.03.2020. ·
<1 min

Krojačeva škola - besplatni kursevi

Infostud grupa i Krojačeva škola već nekoliko godina partneri su u razvoju inovativnih metoda u učenju i profesionalnom razvoju. (više)

19.02.2020. ·
6 min

Zdravo svete, slavimo 5. rođendan!

Da mi je neko pre pet godina rekao da ćemo opstati i postati najposećeniji sajt za zapošljavanje IT-evaca u Srbiji... poverovala bih mu i kladila bih se na njega. (više)