Blog

Blog je mesto gde možeš da čitaš o navikama IT-evaca, najavama IT dešavanja, aktuelnostima na tržištu, savetima i cakama kako da uspeš na ovom dinamičnom polju.
Mi pratimo trendove, na tebi je da se zavališ u fotelju i čitaš :)

08.09.2022. ·
5 min

Projekti u Computer Rocku

1. Virgin Media Store (više)

HelloWorld
0
07.09.2022. ·
3 min

Code For a Cause 5: Designers, Your Local Community Needs Your Help!

The second phase (public voting) of our campaign “Code For a Cause” was super-exciting and we are grateful for all the support we have received! Thanks to your votes, we were able to create this year’s priority list: (više)

HelloWorld
0
07.09.2022. ·
3 min

Code For a Cause 5: IT Companies, Are You Ready to Make a Change?

Two weeks ago, the second phase of our “Code For a Cause” campaign was finalized with an exciting public voting. Over 23 ideas received thousand votes of support from their local communities to help us create the list of priorities: (više)

HelloWorld
0
07.09.2022. ·
3 min

Code For a Cause 5: United for the Community!

Do you believe that anyone can be a change-maker in their community? Every action, no matter how big or small can create a ripple effect and transform you and those around you. (više)

HelloWorld
0
07.09.2022. ·
1 min

IT konferencija #9Inspiration 1. oktobra u Beogradu

IT zajednica na duploj misiji – pored znanja i iskustva učesnici konferencije prikupljaju novac za NURDOR . Kultura deljenja znanja je sastavni deo kulture kompanije Levi9, koju Najneri realizuju na najrazličitije načine - kroz #emeet sesije, ekspertske zajednice JavaScript & Testing, meet up susrete, ali i neformalne razgovore  i podršku kroz rad na projektima.   (više)

HelloWorld
0
06.09.2022. ·
1 min

Mark Awards: Bojan Stanković jedan od nominovanih!

Kao i prethodnih godina, Marketing mreža nastavlja da promoviše, ističe i nagrađuje najuticajnije marketing i komunikacijske stručnjake iz kompanija u Srbiji, u okviru projekta Mark Awards. (više)

05.09.2022. ·
2 min

Qualcommovi veliki planovi za servere i laptopove naišli su na ozbiljan problem

Qualcomm se nalazi pred tužbom koja bi mogla da mu sruši sve planove.  ARM tuži Qualcomm i startap koji je ovaj proizvođač čipova kupio 2021. godine, tvrdeći da su narušili licence koje imaju za korišćenje ARM-ovog procesorskog dizajna i arhitekture.   (više)

01.09.2022. ·
3 min

S01, E02: nastavak širenja Telesign tima

Krajem prošle godine objavili smo prvi blog tekst ove vrste i u njemu najavili kako ćemo vas periodično izveštavati o novitetima i ostvarenjima Telesigna. Kako je već prošlo malo više od polovine godine, a mi ne možemo biti ponosniji na naše poslovne uspehe, nestrpljivi smo da iste podelimo sa svima vama. (više)

HelloWorld
0
01.09.2022. ·
1 min

Kako pobediti burnout i imposter sindrom - ovoga puta u Nišu!

Nakon sličnih događaj koje smo nedavno održali u Beogradu i Novom Sadu, konačno je došao red i na Niš! U saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom u Nišu, organizujemo događaj na temu imposter sindroma i burnout-a i kako se izboriti sa njima. Događaj će biti organizovan u prostorijama Naučno-tehnološkog parka u Nišu (Aleksandra Medvedeva BB), u utorak 13. septembra od 17h do 19h. Moderator panela će i ovoga puta biti Branislava Subotin sa sajta HelloWorld, dok su učesnici panela: 1. Mihailo Joksimović, softverski inženjer, MICROSOFT 2. Eddy Mugwiza, softverski inženjer, JAGGAER 3. Emilija Ranković, specijalista za HR i regrutaciju, ENJOY.ING Kako je tema mentalnog zdravlja zaposlenih aktuelnija nego ikada, naši sagovornici će podeliti svoja iskustva i znanja , a neka od pitanja na koja ćeš dobiti odgovor su: Šta je burnout i kako ga razlikujemo od klasičnog stresa? Šta je imposter sindrom i šta je uzrok ovog sindroma? Kakvo je lično iskustvo učesnika panela i kako su uspeli da se izbore? Kako možemo pomoći sebi, a kako kolegama za koje primetimo da su pod stresom? Na koji način pomaže psihoterapija? Pridruži nam se u Naučno-tehnološkom parku u Nišu da sa nama podeliš svoja iskustva i postaviš sva pitanja koja imaš. Broj mesta je ograničen, tako da te molimo da se prijaviš na linku ispod: PRIJAVA Čekamo te!

HelloWorld
0
Da ti ništa ne promakne

Ako želiš da ti stvarno ništa ne promakne, prijavi se jer šaljemo newsletter svake dve nedelje.