Blog

Blog je mesto gde možeš da čitaš o navikama IT-evaca, najavama IT dešavanja, aktuelnostima na tržištu, savetima i cakama kako da uspeš na ovom dinamičnom polju.
Mi pratimo trendove, na tebi je da se zavališ u fotelju i čitaš :)

31.05.2021. ·
1 min

Na takmičenju BizKod v5 studenti prezentovali sjajna rešenja

u Subotu, 29. maja je u Subotici održano studentsko takmičenje za programere i ekonomiste, BizKod 5, u organizaciji Infostud grupe. (više)

HelloWorld
0
31.05.2021. ·
1 min

Evo prilike da promeniš posao: Više od 1200 oglasa za seniore i mediore

Bilo da aktivno tražiš posao ili su leptirići u stomaku odavno prestali da rade kada pomisliš na projekat, zadatke i ekipu koja te čeka na poslu, pa želiš da vidiš šta se traži na tržištu - na HelloWorld.rs ćeš pronaći pregršt prilika. Više od 1200 poslova čeka mediore i seniore! (više)

31.05.2021. ·
3 min

Levi9 i saradnja sa studentskim organizacijama

U Levi9 volimo da delimo znanje – bilo to kroz #eMeet sesije za deljenje znanja, otvorene vebinare, uz kafu ujutru ili partiju stonog tenisa. Svakim danom nadograđujemo se i pomažemo jedni drugima da budemo još veći eksperti. (više)

HelloWorld
0
30.05.2021. ·
4 min

Ocean model - zašto postoje psiho testovi u IT-ju?

Prilikom procesa intervjua u jednoj našoj kompaniji, pre par godina, od mene je zahtevano da uradim psihotest i to iskustvo je ostalo jedno od gorih iskustava koje sam imala na intervjuu za posao, pa se i dan danas ježim na pomen psiholoških ispitivanja u procesu zapošljavanja. Zašto?  (više)

28.05.2021. ·
8 min

Debugging Gender Stereotypes – FishingBooker’s Female Coders

Walk the corridors of FishingBooker’s offices, and one thing you’ll notice is the mixture of people around you. We base our operations in Serbia, and our employees come from as far afield as Russia, Peru, Australia, just to name a few. (više)

HelloWorld
0
28.05.2021. ·
8 min

How We Solved Trip - Specific Availability

Sometimes, the best way to solve a problem is to take everything apart and start again. (više)

HelloWorld
0
28.05.2021. ·
6 min

Busting Bugs and Managing Disasters – How we Tackle Stability

Nobody – and nothing – is perfect. Anyone who deals with the inner workings of a website knows all too well that bugs are a fact of life. But managing a site that’s used by thousands of people and processes hundreds of bookings in a day means we need to be quick to identify these issues and act on them. (više)

HelloWorld
0
28.05.2021. ·
3 min

IBM Think: Virtuelni događaji mogli bi da postanu bolja opcija od susreta uživo

IBM Think događaj naveo je neke kompanije na razmišljanje kako bi svoje virtuelne događaje uz pomoć tehnologija mogle da učine boljim.  (više)

28.05.2021. ·
2 min

Programeri za građane: Otvorene prijave za slanje ideja!

Kompanija Vega IT, po četvrti put, organizuje društveno-odgovornu akciju pod nazivom “Programeri za građane”, a tema je pomoć neprofitnim i nevladinim organizacijima pri digitalizaciji. (više)

HelloWorld
0
Da ti ništa ne promakne

Ako želiš da ti stvarno ništa ne promakne, prijavi se jer šaljemo newsletter svake dve nedelje.