Blog Autori Bojan Stanković
Bojan Stanković

Bojan Stanković

4

Marketing strateg na sajtu HelloWorld.rs. Uvek u potrazi za rešenjima koja će olakšati život IT-jevcima u oblasti zapošljavanja. Politikolog na papiru, digitalac u duši. Voli da analizira, segmentira, meri i testira. Veruje u moć iskrenog razgovora, kao univerzalnog alata za sve probleme. Privatno sluša i gleda samo hitove, žanrovski neinhibiran.

Svi tekstovi autora

17.03.2022. ·
11 min

Luka Trikić, Connect the Dots: Autentičnim proizvodom i fokusom na globalno tržište do 20 miliona dolara VC investicija

Nedavno nam je u Subotici u gostima bio jedan od osnivača američko-srpskog startapa Connect the Dots, Luka Trikić, pa sam iskoristio priliku za razgovor, kako bih našim čitaocima podelio više detalja o razvoju njihovog zanimljivog proizvoda, kao i planovima za širenje u Srbiji. (više)

13.12.2021. ·
15 min

Šta je trulo u srpskom IT-ju? - Učimo na greškama iz 2021, za bolju 2022.

Nalazimo se na izmaku 2021, pa je red da napravimo analizu protekle godine, da vidimo šta nam je ona donela u domaćoj IT industriji, naročito kada je u pitanju tržište zapošljavanja. Jeste da je Nova godina tradicionalno vreme toplih emocija i međusobnog čestitanja, ali ne očekujte to u ovom tekstu! (više)

26.10.2021. ·
6 min

HELLOWORLD – Stara duša, novo telo!

HelloWorld je ove godine proslavio svoj 6. rođendan, a uskoro će i 7. Da smo kenguri imali bismo već 60 godina! Pošto su to ozbiljne godine, vreme je da mudrost koju smo stekli iskoristimo za unapređenja i početak nove faze razvoja. (više)

11.10.2021. ·
16 min

Darko Dražović: Кada ti govno-filter postane standard duže od mesec dana, vreme je da potražiš stručnu pomoć

Nastavljamo naše aktivnosti koje za cilj imaju skretanje pažnje na važnost očuvanja mentalnog zdravlja zaposlenih u IT industriji i osnaživanje IT-jevaca da se ne stide da potraže stručnu pomoć. Akciju smo počeli nedavno održanim vebinarom, a sada slede intervjui u kojima će nam sa jedne strane IT-jevci predstavljati lična iskustva sa ovom temom, a sa druge strane razgovaraćemo i sa stručnjacima za ovu oblast koji će našim čitaocima davati konkretne stručne savete. (više)