Blog Autori Jasmina Nikolić
Jasmina Nikolić

Jasmina Nikolić

2

Osnivač Agile Humans, pokretač agilne zajednice u Srbiji, predavač i trener od 2010. godine. Specijalizovana za agilnu organizacionu kulturu, agilnu edukaciju, poslovanje i integraciju agilnog u razvoj kompanije. Značajno iskustvo u radu na razvoju software i beyond software proizvoda. Sertifikovani Scrum Professional (CSP), Product Owner (CPO) i Scrum Master (CSM) od strane Scrum Alliance. Trener Kanban metode i iskusan fasilitator timova. Sertifikovan NLP Practitioner. Radila je u različitim industrijama, različitim kompanijama po veličini i načinu organizovanja, od startapova do velikih korporacija, od državnog do privatnog sektora. Predavač na Filološkom fakultetu Univerziteta Beograd od 1999. Predavač Agilne organizacione kulture na Univerzitetu “La Salle” u Barseloni. Govornik na mnogim konferencijama u zemlji i regionu. Član Scrum Alliance i Agile Alliance, kao i Open Space Institute US Board od 2013. do 2015. Pri kraju doktorskih studija na temu “Kulturni modeli nacija”.

Svi tekstovi autora

28.05.2019. ·
2 min

Od drvenih igračaka do virtuelne realnosti

Kako su agilne metodologije i SAFe omogućili fascinantnu transformaciju jednog od najmoćnijih svetskih brendova, i šta možemo naučiti iz njihovog primera. (više)

29.01.2019. ·
5 min

Zanimanje budućnosti i agilne kompetencije

Profesije se ubrzano menjaju. Mnoge će nestati potpuno za 30 godina, a već sada nisu ni tražene, ni dobro plaćene. Suprotno tome, veštine upravljanja timovima, veštine komunikacije i organizacije postale su i ostaće, prema svim svetskim istraživanjima tržišta rada, još najmanje 30 godina u vrhu najtraženijih i najplaćenijih profesija, pogotovo one koje u svojoj srži imaju razumevanje stalnih promena. One su agilne, najčešće SCRUM – zapamtite ove termine. (više)