Blog

Blog je mesto gde možeš da čitaš o navikama IT-evaca, najavama IT dešavanja, aktuelnostima na tržištu, savetima i cakama kako da uspeš na ovom dinamičnom polju.
Mi pratimo trendove, na tebi je da se zavališ u fotelju i čitaš :)

13.01.2023. ·
5 min

4G i 5G umrežavanje vozila u automobilskim komunikacijama

Umrežavanje i automobili su dva pojma koja sve češće viđamo u istom kontekstu. Ako pogledamo trendove kojima se teži u automobilskoj industriji primetićemo povećavanje broja kontrolera koji se nalaze unutar vozila. Današnji moderni automobili su preplavljeni kontrolerima koji su međusobno umreženi, koji sarađuju, i na taj način ostvaruju „inteligentno“ ponašanje vozila kao celine. Još jedan trend je, pored umrežavanja kontrolera unutar vozila, povezivanje vozila sa ostatkom sveta, odnosno sa onim što ga okružuje. Kad to kažemo, mislimo na povezivanje vozila sa mobilnim telefonom, sa udaljenim serverima, sa call centrima, sa drugim vozilima, sa saobraćajnom infrastrukturom, i slično. Zato pojam umrežavanja vozila razlikujemo spram domena, odnosno prostora, u kojem uređaje umrežavamo: (više)

HelloWorld
0
13.01.2023. ·
1 min

Meetup: “Kako je raditi kao Product Manager?“

U četvrtak, 19. januara, u 18h, u InspiraHub-u, pričamo sa Tatjanom Ivošević, a tema predavanja biće koncipirana oko objašnjenja uloge Product Managera u timu, zadataka koje obavlja dok razvija proizvod, kao i odgovornosti koje ima. (više)

HelloWorld
0
12.01.2023. ·
2 min

Apple je developerima napokon omogućio veću slobodu u određivanju cena aplikacija

Apple je developerima pružio dodatnih 700 cenovnih tačaka koje mogu da koriste prilikom određivanja cena svojih aplikacija unutar App Store-a.  (više)

11.01.2023. ·
2 min

Predstavljamo nove profile poslodavaca na HelloWorld.rs

U zavisnosti od toga koliko dugo koristiš naš sajt, sa rečenicom “držimo korisnike kao malo vode na dlanu” si se susreo jednom ili sto jednom, dragi korisniče. Da to nije samo fraza, govore manja i veća unapređenja funkcionalnosti na sajtu, a sve u skladu sa očekivanjima i potrebama naših korisnika. To nas dovodi do teme iz naslova – promena u profilu poslodavca. (više)

10.01.2023. ·
2 min

Mračna strana autonomije

Loše strane samoorganizacije u agilnom načinu poslovanja Jačanje autonomije i uklanjanje formalnog hijerarhijskog liderstva je glavni prioritet u agilnom svetu. Želimo timove koji samostalno oblikuju svoj svakodnevni rad i preuzimaju odgovornost, jer znamo da najbolji rezultati proizilaze iz samoorganizovanih timova (11. princip Agilnog manifesta). (više)

HelloWorld
0
10.01.2023. ·
1 min

ITAF joins an elite class of Microsoft Solution Partners for Modern Work

We are excited to announce that ITAF has become a Microsoft Solutions Provider for Modern Work. This designation recognizes our ability to help our customers navigate their digital transformation journey and leverage their Microsoft investment to drive growth and gain efficiency. (više)

HelloWorld
0
10.01.2023. ·
2 min

Otvorene prijave za .NET WinterWorkshop program

.NET WinterWorkshop je program zimskih interaktivnih radionica koje kombinuju različite metode učenja – praktične zadatke, video kurseve kao i saradnju sa mentorima, iskusnim Najnerima. Osmišljen je tako da kombinuje najbolje iz hibridnog okruženja, rad od kuće i povremene prilike za kolaboraciju uživo, iz kancelarije Levi9 u Zrenjaninu. (više)

HelloWorld
0
10.01.2023. ·
1 min

IT kompanije iz prve ruke: Jelena Petrović, TX services

Kako je raditi u IT kompanijama, šta nude, a šta očekuju pričaćemo u formi kratkih video intervjua sa predstavnicima IT firmi koje posluju u Srbiji. (više)

10.01.2023. ·
3 min

Ko bi sve mogao da zameni Elona Muska na čelu Twittera

Elon Musk se našao u situaciji u kojoj ozbiljno mora da porazmisli o svojoj ulozi unutar Twittera nakon ankete u kojoj je korisnike ove društvene mreže pitao da li bi trebalo da napusti svoju poziciju izvršnog direktora.  (više)

Da ti ništa ne promakne

Ako želiš da ti stvarno ništa ne promakne, prijavi se jer šaljemo newsletter svake dve nedelje.