Blog

Blog je mesto gde možeš da čitaš o navikama IT-evaca, najavama IT dešavanja, aktuelnostima na tržištu, savetima i cakama kako da uspeš na ovom dinamičnom polju.
Mi pratimo trendove, na tebi je da se zavališ u fotelju i čitaš :)

10.10.2022. ·
5 min

Dizajniranje displeja

Korisničko iskustvo „počinje“ momenta kad otvorite vrata automobila i sednete u njega. Jedna od prvih stvari koju ćete zapaziti je displej koji se nalazi ispred vas. Savremeni trend ovakvih uređaja je da će uskoro zauzimati skoro čitav prostor – od rama do rama automobila. Upravo na jednom takvom displeju radi i odeljenje mašinskih inženjera R&D centra, što odmah poziva na jako važno pitanje i kompleksan zadatak - kako dizajnirati displej sa ciljem da se uklopi u kabinu, a da pritom i zadovolji traženi kvalitet? (više)

HelloWorld
1
07.10.2022. ·
1 min

Marko Vučetić na NS Business Talks-u

Pozivamo Vas na Business Talks Network - Open Event Vol.3, koji će se održati u sredu 12. Oktobra u Amfiteatru Naučno Tehnološkog Parka Novi Sad, sa početkom od 18:30č. Tema ovog puta će biti trenutno stanje na tržištu rada u IT industriji Srbije. Gosti panel diskusije su Marko Vučetić (HelloWorld), Đorđe Vukotić (Joberty) i Nedeljko Radojičić (BPS World Serbia), dok će moderator panela biti Bogdan Ćirić, suosnivač Business Talks Network-a. (više)

HelloWorld
0
07.10.2022. ·
5 min

Tehnologije optičkog inženjerstva

Automobilska industrija se razvija sa tehnologijom, a korisničko iskustvo (UX) je ključni aspekt današnjih inovacija u toj sferi. Ukratko, UX je interakcija između korisnika i proizvoda ili usluga. Ipak, kada se pažljivije pogleda, to je mnogo više: kombinuje faktore upotrebljivosti i emocionalne aspekte. Neki od ključnih elemenata UX-a su uživanje, upotrebljivost, bezbednost i prihvatanje od strane korisnika [1]. Dakle, značaj se ogleda u ostvarivanju funkcija u odnosu na upotrebljivost ali i hedonističke funkcije u vozilu. UX koristi različite tehnologije koje su dizajnirane za optimalno korišćenje funkcije proizvoda. Displeji su jedan od najvažnijih načina na koji se to postiže (ako ne i najvažniji), pošto su oni glavni uređaji za predstavljanje vizuelnih informacija. Njihov značaj je evidentan na osnovu toga što većinu informacija iz spoljašnjeg sveta dobijamo vizualnom percepcijom. Kako bi se zadovoljili zahtevi korisnika vozila, Continental kao tržišni lider koristi različite tehnologije za displeje. Pre nego što zaronimo dublje u tehnologije, pobrinuli smo se da osvežimo naše znanje vezano za optičke parametre i ključne termine. (više)

HelloWorld
0
07.10.2022. ·
2 min

Levi9 stipendije: we empower your ride to the future!

Svesni smo da su stipendije u periodu studiranja jedna od boljih stvari koje mogu da nam se dese. Ne samo u smislu materijalne podrške, već i u kontekstu prvog realnog dodira sa budućim pozivom i umrežavanja sa kolegama. Levi9 stipendije pružaju upravo to, a možda i malo više: novčanu podršku na mesečnom nivou, šansu da radite sa iskusnim mentorima i IT ekspertima, ali i pristup različitim edukativnim programima, radionicama i druženjima. (više)

HelloWorld
0
07.10.2022. ·
2 min

Java LoGeek Night: Future of work in Java

Pridružite nam se na prvom Luxoft Java meetup-u, gde ćemo govoriti o tome šta se u budućnosti očekuje od novih verzija Jave, o večitoj borbi Java VS Kotlin, kako što efikasnije raditi u internacionalnim i multikulturalnim diveloperskim timovima, kako izgleda proces zapošljavanja Java eksperata za 72 sata u Luxoftu, ali i o mnogim drugim temema. (više)

HelloWorld
1
06.10.2022. ·
2 min

Intel i Samsung predstavili svoju viziju laptopa budućnosti

Intel i Samsung prikazali su novi tip laptopa... ili tableta.  Intel i Samsung imaju još jednu novu ideju o tome kako se može napraviti PC – slajder uređaj sa ekranom čija površina se povećava kada povučete ivicu kompjutera, ili tableta.  Novi slajder PC nema tastaturu, i samim tim više liči na tablet, ali sa dijagonalom ekrana koja se kreće od 13 do 17 inča, više podseća na PC.  (više)

05.10.2022. ·
1 min

Takmiči se u pravljenju video-igara i upoznaj brojne ljude iz ove industrije!

U svetu si gejminga i pratiš trendove? Ili pak nisi toliko upoznat/a sa tim, ali želiš da se oprobaš u nečemu potpuno novom i testiraš sebe?  (više)

HelloWorld
1
05.10.2022. ·
1 min

Vebinar u okviru Regionalnog sajma zapošljavanja: Kako razvijati IT karijeru u Srbiji

U okviru Regionalnog sajma poslova, koji se održava između 17. i 21. oktobra, očekuje te i vebinar na temu razvoja IT karijere u Srbiji, u sredu 19. oktobra sa početkom u 18 h, putem Zoom platforme. (više)

HelloWorld
13
30.09.2022. ·
2 min

Loša ekonomska situacija primorava velike IT kompanije na drastične mere

Zaposleni u kompaniji Meta upozoreni su na potencijalne otkaze nakon što je Facebookova matična kompanija u četvrtak najavila da će zaustaviti angažovanje novih zaposlenih i „dalje restrukturisanje“.  U komunikaciji sa zaposlenima, izvršni direktor Mark Zuckerberg je spomenuo neizvesnu makroekonomsku sredinu.   (više)

Da ti ništa ne promakne

Ako želiš da ti stvarno ništa ne promakne, prijavi se jer šaljemo newsletter svake dve nedelje.