Blog

Blog je mesto gde možeš da čitaš o navikama IT-evaca, najavama IT dešavanja, aktuelnostima na tržištu, savetima i cakama kako da uspeš na ovom dinamičnom polju.
Mi pratimo trendove, na tebi je da se zavališ u fotelju i čitaš :)

16.04.2021. ·
1 min

ITkonekt Dev Days: prilika da čujete svetske IT eksperte

HelloWorld.rs kao najveća domaća IT zajednica i vodeće mesto za zapošljavanje IT kandidata, nastavlja dugugodišnju uspešnu saradnju sa IT-konektom.  (više)

16.04.2021. ·
6 min

Trideset godina sage o Sagi

Prenosimo vam intervju Branka Ilića, direktora poslovnog razvoja u kompaniji Saga, za Danas. Tekst je u potpunosti preuzet sa portala Danas Saga je jedina IT kompanija u Srbiji koja pored kompletne IT infrastrukture i sopstvenog softverskog razvoja veoma hrabro ali i uspešno ulazi u nove tehnologije kao sto su Internet stvari (IoT), veštačka inteligencija (AI), robotizacija aplikacija ali i sama robotika. (više)

HelloWorld
0
16.04.2021. ·
3 min

Svi smo mi u IT-u pomalo programeri, ali to nije jedino IT zanimanje

Prenosimo vam intervju Miodraga Mitrovića, direktora Divizije za tehnološka rešenja u kompaniji Saga, za portal B92. tekst je u potpunosti preuzet sa B92 Kada danas razmišljamo o IT stručnjacima, prvo što nam padne na pamet je programer. U široj javnosti je ovo zanimanje povezano sa primanjima iznad proseka, a u ekonomijama velikog broja zemalja, sa velikom potražnjom i nedostatkom kadrova. (više)

HelloWorld
0
16.04.2021. ·
4 min

Saveti za pisanje CV-a

Statistika kaže da HR menadžeri danas provedu oko 6 sekundi gledajući nečiji CV. Ipak, vaš CV je takođe i vaš prvi kontakt sa poslodavcem i željenom IT kompanijom. (više)

HelloWorld
0
16.04.2021. ·
3 min

Da li poslodavac brine o ostvarenju vašeg punog potencijala?

Nakon više od tri decenije poslovanja u tržišnoj utakmici sistem integratora, uspešno dostizanje pozicije lidera u poslednjih deset godina je veliki uspeh za Sagu, ali i velika odgovornost – da održi vodeće mesto, reputaciju, konkurentnost i i inovativnost. (više)

HelloWorld
0
15.04.2021. ·
7 min

Agilno, samo agilno! Da li vam je agilno najbolje!?

Kao menadžer projekata u Sagi, često se zapitam kako se različite metodologije izvođenja projekta odražavaju na kvalitet finalnog rezultata. U jednom trenutku, najčešće u procesu ugovaranja projekta, demonstracije rešenja ili prilikom sastanaka sa potencijalnim klijentom, postavlja se pitanje – kojom metodologijom da izvedemo projekat? (više)

HelloWorld
0
15.04.2021. ·
6 min

7 Reasons Why We Love Working in WolkAbout

And why you will too Suppose you want to design the best company on Earth where you could flourish? What would it look like? (više)

HelloWorld
0
15.04.2021. ·
2 min

Šta programeri misle o poslodavcima u Srbiji

Fleksibilno radno vreme, zanimljivi i izazovni projekti, mogućnost za usavršavanje i napredovanje, dobri međuljudski odnosi, kao i dobijanje povratne informacije nakon razgovora za posao najčešći su pozitivni utisci domaćih programera o ovdašnjim poslodavcima. (više)

HelloWorld
2
13.04.2021. ·
1 min

Belgrade Crypto Community MeetUp

Belgrade Crypto Community organizuje meetup 15. aprila u 18 časova. (više)

HelloWorld
0
Da ti ništa ne promakne

Ako želiš da ti stvarno ništa ne promakne, prijavi se jer šaljemo newsletter svake dve nedelje.