Blog

Blog je mesto gde možeš da čitaš o navikama IT-evaca, najavama IT dešavanja, aktuelnostima na tržištu, savetima i cakama kako da uspeš na ovom dinamičnom polju.
Mi pratimo trendove, na tebi je da se zavališ u fotelju i čitaš :)

26.01.2021. ·
2 min

Reč, dve sa Urošem

Naš kolega Uroš Anđelić iz Beograda je odvojio nekoliko minuta i proćaskao sa nama. Otkrio nam je da radi kao programer 3 i po godine i da je samouk. Prvo je naučio Javu, a zatim PHP, Phython i JavaScript. Svoja znanja i iskustva je podelio na Quantox Virtual Conf, a svi koji ga niste gledali to možete učiniti na našem Youtube kanalu. (više)

HelloWorld
0
26.01.2021. ·
6 min

Mračna strana JavaScript jezika

JavaScript je jedan od popularnijih programskih jezika. To je lagan, interpretiran i “run time” kompajliran jezik sa “first-class” funkcijama (vaše funkcije mogu biti argumenti i vraćene vrednosti kao i bilo koja varijabla i/ili bilo koji literal.) (više)

HelloWorld
0
25.01.2021. ·
1 min

AI & ML Canvas Workshop

AI Serbia Meetup organizuje online radionicu 28. januara u 17 časova. (više)

HelloWorld
0
22.01.2021. ·
10 min

DataScience Bootcamp uz programski jezik R – online kurs

Tokom marta meseca organizujemo još jedan DataScience Bootcamp uz programski jezik R kurs, ovoga puta u online formatu, putem platforme ZOOM. (više)

HelloWorld
0
20.01.2021. ·
2 min

Osvoji stipendiranu obuku Krojačeve škole

Šta je to Krojačeva škola? Škola koju preporučuju drugi web dizajneri i programeri. Škola u kojoj se nauči. Škola web dizajna i programiranja iz koje izlaze stručnjaci od kojih se čak 89% bavi web-om odmah posle školovanja. Danas su škola sa timom čija je najveća radost uspešan učenik. I osmeh im je beskrajan. (više)

HelloWorld
2
13.01.2021. ·
1 min

"Empowered" timovi: Šta se desi kad im prepustite svoj proizvod

Serbian Product Community organizuje online događaj 02. februara u 18:30 časova. (više)

HelloWorld
0
30.12.2020. ·
1 min

Čak 20% više kandidata konkurisalo za posao putem sajta HelloWorld u 2020. nego pre godinu dana

Sajt Helloworld.rs, mesto na kojem možete pronaći sve IT poslove, kompanije i poslodavce na jednom mestu, 2020. završava sa daleko boljim poslovnim rezultatima i to u godini koja je svima bila izazovna i teška zbog korona virusa, neizvesna čak i za IT industriju, inače jednu od svakako najstabilnijih grana domaće privrede.  (više)

HelloWorld
0
30.12.2020. ·
11 min

Kako postati web developer?

Ako si sebi zadao cilj da u narednom periodu naučiš da kodiraš kako bi postao developer i priključio se uzbudljivom svetu izrade softvera i web aplikacija, znači da ti je zanimljiva pomisao da bleneš u dva monitora, stvaraš i oblikuješ kodove, dok ti se na stolu hladi pola litre kafe, a pored ti stoji nesložena Rubikova kocka koja vapi za tvojom pažnjom. (više)

30.12.2020. ·
3 min

Na kojim projektima rade najbolji IT stručnjaci?

IT industrija u Srbiji danas predstavlja jednu od najperspektivnijih grana privrede i vrlo značajnu destinaciju na svetskoj IT mapi zahvaljujući posvećenim inženjerima i timovima ljudi. (više)

HelloWorld
0
Da ti ništa ne promakne

Ako želiš da ti stvarno ništa ne promakne, prijavi se jer šaljemo newsletter svake dve nedelje.