Blog

Blog je mesto gde možeš da čitaš o navikama IT-evaca, najavama IT dešavanja, aktuelnostima na tržištu, savetima i cakama kako da uspeš na ovom dinamičnom polju.
Mi pratimo trendove, na tebi je da se zavališ u fotelju i čitaš :)

19.10.2022. ·
3 min

EY Brzorastući preduzetnik 2021 – Quantox Technology

Polet za dalje iskorake (više)

HelloWorld
0
18.10.2022. ·
4 min

Windows ili Linux, pitanje je sad

Kada govorimo o omiljenim operativnim sistemima (OS) većine ljudi, velika je verovatnoća da su u pitanju ili Windows ili Linux. Prema dostupnim statističkim podacima, Windows je, na globalnom nivou, ubedljivo najrasprostranjeniji OS za desktop računare, sa udelom od oko 75%,; na drugom mestu je Appleov iOS, sa 15% i na trećem je Linux, sa blizu 3%.   (više)

HelloWorld
6
17.10.2022. ·
2 min

Veliko interesovanje za Heapcon konferenciju - prodato preko 400 karata

Organizatori Heapcon-a, regionalne tehnološke konferencije za softverske inženjere i tehnološke biznise, objavili su da su regularne karte rasprodate i da su ostale još online karte za učešće na konferenciji. (više)

HelloWorld
0
17.10.2022. ·
2 min

Sajam poslova i praksi „JobFair ─ Kreiraj svoju budućnost!”

‚‚JobFair ━ Kreiraj svoju budućnost!” je sajam poslova i praksi namenjen studentima i diplomcima prirodno-matematičkih i tehničko-tehnoloških fakulteta, koji će se ove godine održati 7. i 8. novembra. Nakon dve godine održavanja Sajma u onlajn formatu zbog epidemiološke situacije, JobFair se ponovo vraća na svoju staru adresu - Zgradu tehničkih fakulteta u Beogradu. (više)

HelloWorld
0
13.10.2022. ·
2 min

Svi VR noviteti koje je Meta najavila na som Meta Connect događaju

 Facebookova roditeljska kompanija Meta želi da nas ubedi da počnemo da koristimo VR za druženje, povezivanje, rad, fitnes i sve drugo što možemo da zamislimo. (više)

11.10.2022. ·
1 min

Digitalk Konferencija u Nišu

Tokom tri dana Digitalk Konferencije u Nišu biće reči o nekim od najzanimljivijih lokalnih i regionalnih priča tehnoloških pionira, osnivača tradicionalnih biznisa koji su svom poslovanju dali novu dimenziju zahvaljujući digitalu, i onih koji nas svojim kreativnim radom kroz digitalne kanale inspirišu i zabavljaju. (više)

HelloWorld
0
10.10.2022. ·
2 min

Geekstone 2.0 ponovo okuplja IT zajednicu u Novom Sadu

Prvi put nakon pandemije, IT konferencija Geekstone 2.0 ponovo će okupiti IT zajednicu 27. oktobra u novosadskoj Areni Cineplex, kada će se održati niz predavanja o aktuelnim IT temama. (više)

HelloWorld
0
10.10.2022. ·
1 min

iPhone bi mogao da ima potpuno novi sistem za punjenje nakon novog EU zakona

Evropski parlament izglasao je danas novi propis koji zahteva od svih proizvođača da počnu koriste isti port za punjenje mobilnih telefona, tableta i kamera do 2024. godine.  Ova odluka predstavljaće najviše problema Appleu, jer telefoni tehnološke firme iz Kupertina koriste drugačiji konektor za napajanje.  (više)

10.10.2022. ·
5 min

Dizajniranje displeja

Korisničko iskustvo „počinje“ momenta kad otvorite vrata automobila i sednete u njega. Jedna od prvih stvari koju ćete zapaziti je displej koji se nalazi ispred vas. Savremeni trend ovakvih uređaja je da će uskoro zauzimati skoro čitav prostor – od rama do rama automobila. Upravo na jednom takvom displeju radi i odeljenje mašinskih inženjera R&D centra, što odmah poziva na jako važno pitanje i kompleksan zadatak - kako dizajnirati displej sa ciljem da se uklopi u kabinu, a da pritom i zadovolji traženi kvalitet? (više)

HelloWorld
1
Da ti ništa ne promakne

Ako želiš da ti stvarno ništa ne promakne, prijavi se jer šaljemo newsletter svake dve nedelje.