Blog

Blog je mesto gde možeš da čitaš o navikama IT-evaca, najavama IT dešavanja, aktuelnostima na tržištu, savetima i cakama kako da uspeš na ovom dinamičnom polju.
Mi pratimo trendove, na tebi je da se zavališ u fotelju i čitaš :)

20.06.2022. ·
1 min

Product priča iz prve ruke - kako izgraditi skalabilan biznis bez investitora? Saznajte 29. juna u Beogradu

Mathis Buechi je jedan od osnivača Small PDF kompanije, ali takođe i jednoroga, Taxfixa sa procenjenom vrednošću od 1 milijarde dolara, a Dennis Just je serijski preduzetnik i CEO Smallpdf-a. Njih dvojica će 29. juna u 18:30 u Barrel House-u na Dorćolu podeliti svoja iskustva i pričati o procesu izgradnje skalabilnog biznisa bez pomoći investitora, ali i rastu kompanije, proizvoda i tima. (više)

HelloWorld
0
20.06.2022. ·
4 min

Najbolji IT poslovi za introvertne osobe

I introvertne i ekstrovertne osobe mogu da pronađu uspeh u bilo kojoj poslovnoj ulozi, a ukoliko imate introvertnu ličnost, velike su šanse da će vas privući specifični poslovi, pogotovo kada je IT industrija u pitanju.  (više)

20.06.2022. ·
6 min

Hello from the Agilcon Side

From the start, Agilcon has sought to change companies for the better through technology that builds stronger relationships. (više)

HelloWorld
0
16.06.2022. ·
4 min

HYCU® Secures $53 Million Series B to Fuel Hypergrowth for New SaaS-based Service

HYCU, Inc., a pioneering enterprise BaaS company specializing in hybrid cloud and multi-cloud data backup and recovery as a service, today announced its $53 million Series B led by Acrew Capital. All Series A investors returned, including Bain Capital Ventures (BCV). Strategic investors and innovation leaders Atlassian Ventures and Cisco Investments also participated in the round. Funding will help accelerate several key go-to-market initiatives to support significant demand in HYCU’s multi-cloud data protection solutions across on-premises and public cloud environments, including bringing to market a new developer-led SaaS service. (više)

HelloWorld
0
16.06.2022. ·
3 min

Kako zaštititi podatke na multi-cloud platformama?

Sve više kompanija kroz modernizaciju svojih procesa seli svoje aplikacije i podatke u cloud. Sa prelaskom u cloud, susreću se i sa novim izazovima. Koji cloud model primeniti? Koju cloud platformu izabrati? Kako obezbediti sigurnost aplikacija i podataka? (više)

HelloWorld
0
16.06.2022. ·
2 min

Google inženjer veruje da je kompanijin AI sistem postao „svestan“

Google se našao u prilično apokaliptičnim problemima nakon što je kompanija suspendovala senior softverskog inženjera zbog deljenja transkripta razgovora sa „razumnom“ veštačkom inteligencijom (AI). (više)

HelloWorld
0
16.06.2022. ·
8 min

Forms and Validation

Forms and validations are playing a big role in any project. We want to prevent invalid data inputs and teach users to enter data that is appropriate for certain fields. (više)

HelloWorld
0
15.06.2022. ·
6 min

Kako networking može da ti pomogne da pronađeš posao u IT industriji

Za mnoge koji su u potrazi za poslom povezivanje sa ljudima može biti stresno i zastrašujuće. Ipak, ovo je jedan od najvažnijih, a možda čak i najbolji način da dođeš do onoga što želiš.   (više)

14.06.2022. ·
1 min

MASTERING IT MARKET IN SERBIA – how did we do IT?

U periodu od 8. do 10. juna, održan je Network Management Forum u Barseloni, a glavna tema bili su najnoviji trendovi u industriji digitalnih rešenja za zapošljavanje i predstavljanje i analiza najuspešnijih primera na globalnom nivou. Konferencija je održana u kampusu globalne centrale kompanije Adevinta u Barseloni, a prisutno je bilo preko 50 C-level menadžera iz celog sveta iz vodećih kompanija u industriji. HelloWorld je imao čast da se na ovoj konferenciji predstavi predavanjem na temu: “Mastering IT Market in Serbia – how did we do IT“, koje je održao Darko Burčul, šef marketinga i PR-a Infostuda, najveće srpske grupacije sajtova za zapošljavanje i ljudske resurse. Poseban osvrt je bio na kampanji „Da ti ništa ne promakne“ kao i servisu altTab. Na konferenciji se, zajedno sa Darkom, pojavila i Jelena Bajčetić, direktorka prodaje. Tema o kojoj je bilo reči naišla je na dobre reakcije prisutnih i ispostavila se kao izuzetno aktuelna na mnogim tržištima. Network je najveća međunarodna mreža najposećenijih sajtova za zapošljavanje, pa se Management Forum pokazao kao dobra prilika za upoznavanje, sticanje kontakata i razmenu iskustava, dok je nakon uspešno održanog predavanja Infostud pozive za buduću razmenu znanja i saradnju dobio od kolega iz različitih zemalja poput Španije, Švedske, Poljske i Albanije.

HelloWorld
0
Da ti ništa ne promakne

Ako želiš da ti stvarno ništa ne promakne, prijavi se jer šaljemo newsletter svake dve nedelje.