IT Kolumna

IT kolumna je mesto gde možeš da čitaš o navikama IT-evaca, najavama IT dešavanja, aktuelnostima na tržištu, savetima i cakama kako da uspeš na ovom dinamičnom polju.
Mi pratimo trendove, na tebi je da se zavališ u fotelju i čitaš :)

Aktuelni oglasi – Java, .NET, C#, PHP i drugi

2 min    0

U drugu sunčanu nedelju avgusta sajt Helloworld.rs ulazi sa 485 IT oglasa. Od toga je 347 namenjeno programerima, 39 QA inženjerima, 28 Sistem administratorima, 26 oglasa je u kategoriji UX Dizajn, 22 za menadžerske pozicije, 16 – Podrška i 7 – Prodaja/konsultanti. (više)

10.08.2015.

Na drugom Geekstone okupljanju o Advanced C#

1 min    0

Novosadski Geekstone nakon uspešnog prvog, 24. avgusta u 18 časova organizuje i drugi meetup, kada će Ivan Nemeš govoriti na temu Advanced C#. (više)

06.08.2015.

5 programskih jezika koje su kreirale žene

4 min    1

Programiranje danas ima reputaciju pretežno muške dominacije. O ovoj temi smo već govorili i došli do zaključka da su žene u tom svetu “ugrožena vrsta”. Ipak, na jednom polju nežniji pol ostavio je veliki trag – programski jezici. Predstavljamo vam spisak od pet programskih jezika i izvandrednih dama koje su ih kreirale. (više)

Facebook predstavio solarni dron za pristup internetu

1 min    0

Planovi kompanije Facebook da postane leteći internet provajder postaju realnost. Ova kompanija je predstavila Aquilu, bespilotnu letelicu koja će populaciji bez pristupa internetu slati signal iz vazduha. Testiranje prototipa ove letelice obavljeno je u Velikoj Britaniji. (više)

Loon – Guglov najnoviji društveno-koristan izum

1 min    0

Internet gigant Google nam opet donosi novosti. Ovaj put u pitanju je projekat pod nazivom Loon. Radi se o letećim balonima koji imaju ugrađen sistem čija je glavna funkcija uspostavljanje internet mreže. Misija ovog projekta je rešavanje problema dostupnosti interneta i povezivanje ljudi. (više)

DaFED #35

2 min    0

U sredu, 5. avgusta, u 18 časova održaće se DaFED okupljanje u Amfiteatru centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu (dr Zorana Đinđića bb). Prisutni će moći da čuju nešto više na temu “Big Data i Graph Databases”, o čemu će pričati Ozren Gulan i Srđan Vranac. (više)

29.07.2015.

Aktuelni oglasi – PHP, SAP, iOS i drugi

2 min    0

Poslednje radne nedelje jula Helloworld.rs donosi vam 515 IT oglasa. Od toga je 370 namenjeno programerima, 39 Sistem administratorima, 38 QA inženjerima, 23 menadžerima, 21 oglas je u kategoriji UX Dizajn, 17 - Podrška i – 7 Prodaja/konsultanti. (više)

27.07.2015.

Panel o testiranju softvera

1 min    0

NS IT Girls organizuju panel diskusiju 28. jula u 19:30 na Štrandu u Novom Sadu. Tada će ugostiti Test'RS Club, na čiju inicijativu se i održava ovaj panel, a diskutovaće se na temu „Shift Left Testing“, pristupu testiranju koji se sve više primenjuje u procesu razvoja softvera. (više)

22.07.2015.

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija