Blog

Blog je mesto gde možeš da čitaš o navikama IT-evaca, najavama IT dešavanja, aktuelnostima na tržištu, savetima i cakama kako da uspeš na ovom dinamičnom polju.
Mi pratimo trendove, na tebi je da se zavališ u fotelju i čitaš :)

19.05.2021. ·
5 min

IT Čajanka: Ekspanzija gejming industrije u Srbiji - mit ili stvarnost?

Gejming industrija u Srbiji, samo tokom 2020. godine, postala je bogatija za čak 120 timova i kompanija koji broje više od 2.100 zaposlenih profesionalaca! Interesantno je da od toga trećinu čine profesionalci ženske populacije. Svetlost dana ugledala je i 41 nova video igra, većinom namenjena mobilnim platformama. (više)

HelloWorld
1
19.05.2021. ·
2 min

Svaki treći programer koji traži posao u Srbiji je - programerka!

IT sektor je trenutno jedna od najrazvijenijih industrijskih grana u Srbiji, sa tendencijom daljeg razvoja. Kao takva, IT industrija tražena je kod muškaraca, ali i kod žena. Prema podacima najposećenijeg sajta za zapošljavanje IT kandidata u Srbiji helloworld.rs, svaki treći programer koji traži posao u Srbiji je žena! (više)

HelloWorld
0
18.05.2021. ·
2 min

Zapošljavamo 200 inženjera svih senioriteta

Naš domen su embedded sistemi, a znanje i 30 godina iskustva nas je kvalifikovalo za razvoj onih najkompleksnijih, ugrađenih u automobile. Softver u takvim sistemima – sigurnosno kritičan, vremenski trigerovan, operativan u slučaju otkaza – je naš posao, ekspertiza i strast. (više)

HelloWorld
2
18.05.2021. ·
2 min

New Day. New Answers. - SAS global forum 2021

Radoznalost je u osnovi ljudskog napretka. Pitanja poput "zašto?" i kako?" vode do otkrića i inovacija. Kako se svet i dalje suočava sa pandemijom, radoznalost pokreće nove pristupe i daje nove odgovore na naizgled nepremostive izazove. (više)

HelloWorld
0
17.05.2021. ·
2 min

EESTech challenge finalna runda 

EESTech Challenge predstavlja internacionalno takmičenje koje organizuje Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – Istek i za cilj ima stvaranje prilika za studente da nadograde svoje znanje iz oblasti elektrotehnike i računarstva, kao i da doprinese razvoju njihove profesionalne mreže. Svake godine se bira tema na koju se organizuju hakatoni u nekoliko evropskih gradova kao lokalne runde, te se pobednici sučeljavaju u jedinstvenoj finalnoj rundi.  (više)

HelloWorld
0
17.05.2021. ·
1 min

145 prilika za juniore na HelloWorld.rs!

Na sajtu HelloWorld.rs je dostupno više od 145 prilika za zaposlenje juniora. (više)

HelloWorld
0
14.05.2021. ·
1 min

Ovo je tvoj trenutak: više od 1200 oglasa za seniore i mediore na HelloWorld.rs

Sajt HelloWorld.rs trenutno nudi blizu 1400 prilika za zaposlenje IT kandidata u različitim oblastima. Najveće šanse za zaposlenje imaju kandidati sa višegodišnjim iskustvom I to u oblasti programiranja, menadžmenta I sistemske administracije. Za mediore je dostupno više od 800 radnih mesta, dok je za seniore više od 410 prilika.    (više)

14.05.2021. ·
2 min

Izvučeni dobitnici nagrada u velikom VRH IT poslodavac istraživanju

Sajtovi HelloWorld.rs i sajt Poslovi Infostud su tokom aprila meseca sproveli najveće domaće istraživanje IT poslodavaca u Srbiji, kako bismo saznali ko su VRH IT poslodavci na tržištu i kako kandidati zamišljaju atraktivnu IT kompaniju.   U istraživanju je učestvovalo preko 4.000 ispitanika što ga čini najvećim istraživanjem ovog tipa u IT industriji kod nas. Osim što su popunjavanjem upitnika ispitanici dali svoj doprinos analizi stanja na domaćem IT tržištu rada,   Kao znak zahvalnosti za sve koji su učestvovali, začinili smo istraživanje sa nagradnim konkursom gde je svaki ispitanik koji je došao do kraja upitnika mogao da ostavi svoje podatke kako bi bio u bubnju za izvlačenje nagrada a njih 8 bilo je srećne ruke i osvojilo neku od zanimljivih nagrada.. Da podsetimo, nagrade su bile:   1x Honor pametni sat Magic Watch  1x Samsung Noise Canceling bežične slušalice Galaxy Buds Live TWS  1x Sklopivi sto za laptop sa duplim kulerom  5x paket iznenađenja sajta HelloWorld.rs  Za izbor dobitnika koristili smo softver za nasumičan odabir sa liste od 835 ispitanika koji su ostavili svoje podatke i na taj način ispunili uslov za učestvovanje. Ispod slede imena srećnih dobitnika i snimak izvlačenja za 3 glavne nagrade.  Prva nagrada – Honor pametni sat: Aleksandar Dimić, Kragujevac  Druga nagrada – Samsung bežične slušalice: Veljko Knežević, Beograd  Treća nagrada – sklopivi sto za laptop: Nikola Milivojević, Beograd  5 paketa iznenađenja sajta HelloWorld.rs  Marko Vidaković, Beograd  Nikola Erčić, Šabac  Milica Agić, Beograd  Radojica Džogaz, Beograd  Nikola Todorović, Beograd    Odabir prve nagrade (klikni sa sliku da bi se pokrenuo video):    Odabir druge nagrade (klikni sa sliku da bi se pokrenuo video):    Odabir treće nagrade (klikni sa sliku da bi se pokrenuo video):      Čestitamo srećnim dobitnicima, a svim učesnicima u istraživanju želimo da se zahvalimo što pratite naše kanale, akcije i istraživanja, i time doprinosite zajedničkoj borbi za što bolje tržište rada u Srbiji.   Sredinom juna objavićemo preko naših kanala ko su odabrani VRH IT poslodavci na domaćem tržištu rada, kao i druge zanimljive rezultate iz ovog istraživanja. Po objavi rezultata saznaćemo ko su po mišljenju vas kandidata, 10 najatraktivnijih IT poslodavaca u Srbiji koji će u narednih godinu i po dana sa ponosom nositi ovo priznanje.   

HelloWorld
0
14.05.2021. ·
1 min

Code9 radionice – šta sve obuhvataju 2021. i zašto se prijaviti

Code9, program specijalno kreiran za studente završnih godina sa tehničkih fakulteta, ovog maja donosi tri različite radionice - .NET i Java programiranje, kao i testiranje softvera. (više)

HelloWorld
0
Da ti ništa ne promakne

Ako želiš da ti stvarno ništa ne promakne, prijavi se jer šaljemo newsletter svake dve nedelje.