Blog Autori Jovana Milosavljević
Jovana Milosavljević

Jovana Milosavljević

32

Sad sam senior developer, a nekada davno sam bila atraktivna plavuša koja se bavi marketingom :). I dalje se tešim da bar nisam oćelavela od čupanja kose od koda :) U slobodno vreme volim da čitam, pijem pivo, osvajam kafane i sanjam da ću kad porastem biti venture capitalist.

Svi tekstovi autora

26.01.2021. ·
3 min

Osvojite senior developera - kakav oglas za posao želimo da vidimo?

Zašto bi senior promenio posao? Više para? Možda, mada su seniorske plate u globalu dobre i zadovoljavajuće. Pogotovo ako je osoba godinama u firmi.  (više)

02.12.2020. ·
7 min

Kad porastem biću programer - protiv i protiv?

Sve sumanute ideje koje smo čuli o našem poslu razbijene na paramparčad. (više)

01.09.2020. ·
2 min

IT Insajder - šta će to jednom developeru?

Mi developeri, mitska bića sa apsurdnim platama, koji radimo apsolutno ništa ceo dan (jer je deploy u toku ffs) i za to primamo desetine hiljada eura, koji završimo tri ispita na faksu i kompanije nas jure i nude nam zlatne poluge da počnemo da radimo za njih (više)

29.06.2020. ·
5 min

Magični developerski oglasi iliti “tražimo patuljka za quest”

Nema mreže, poslovne grupe, sajta, ili razgovora među developerima o novim poslovima, gde se nisu ljudi dotakli teme čuvenih developerskih oglasa koji nas izluđuju, nerviraju, mame da oteramo HR-a ili headhuntera koji nam se javio u peršun - čuveni “TRAŽIMO DEVOJKU ZA SVE” oglasi.  (više)

03.06.2020. ·
8 min

Mit: teško je naći posao u IT-ju kada si početnik i ne poznaješ ljude - BUSTED.

Tokom karantina jedna od interesantnijih aktivnosti za ubijanje vremena je bilo opsesivno čitanje HelloWorld grupe na Viberu. (više)