Blog Autori Tamara Dragićević
Tamara Dragićević

Tamara Dragićević

8

Teži stalnom usavršavanju, rad na sebi je ključ svakog uspeha. Zaljubljenik u pisanu reč. Studentkinja književnosti koja je slučajno uplovila u IT svet i dopalo joj se.

Svi tekstovi autora

18.06.2021. ·
6 min

VEBINAR KOJI JE OTKRIO SVE: Programeri - ljudi od krvi i mesa i njihove greške

U utorak 15.06. u 18h organizovali smo online druženje sa programerima. Tema su bile greške koje prave programeri, a panel je bio namenjen svima, bilo da su na početku svoje karijere ili već imaju višegodišnje iskustvo u ovom poslu. Razgovor je bio veoma dinamičan, svi koji su prisustvovali mogli su da postave pitanja i dobiju odgovore iz prve ruke. Odgovori i saveti bili su konstruktivni, a diskusija od samog početka živa i informativna.  (više)

09.06.2021. ·
2 min

StackOverflow prodat za 1,8 milijardi dolara

Stack Overflow je web sajt sa pitanjima i odgovorima za iskusne programere ali i početnike. Jeff Atwood i Joel Sploski pokrenuli su ovaj web sajt 2008. godine. Bogat je različitim temama koje se tiču programiranja, a glavni sadržaj su pitanja i odgovori. Svaki programer, sistemski administrator, programer mobilnih aplikacija ili programer video igrica ima otvoren prozor na pretraživaču koji vodi baš ka ovom sajtu. (više)

02.06.2021. ·
2 min

Microsoft gasi Internet Explorer

Internet Explorer biće ugašen u junu 2022. Microsoft konačno povlači Internet Explorer sledeće godine, nakon više od 25 godina. Većina korisnika već godinama ne koristi ovaj stari web pretraživač, ali Microsoft stavlja tačku 15. juna 2022. povlačeći ga u korist Microsoft Edge-a. (više)

28.05.2021. ·
3 min

IBM Think: Virtuelni događaji mogli bi da postanu bolja opcija od susreta uživo

IBM Think događaj naveo je neke kompanije na razmišljanje kako bi svoje virtuelne događaje uz pomoć tehnologija mogle da učine boljim.  (više)

21.05.2021. ·
2 min

Flash Player stvarno više ne postoji

Ukoliko još uvek niste, pravo je vreme da odmah deinstalirate Flash Player. Microsoft apeluje na sve korisnike koji do sada nisu deinstalirali da to učine odmah, veoma je važno jer Flash Player može dodatno usporiti ceo sistem i narušiti funkcionalnost uređaja. (više)

06.05.2021. ·
2 min

IT poslovi budućnosti: roboti, kriptovalute, kvantni računari i autonomna vozila

Svi smo postali svesni činjenice da nove tehnologije igraju veliku ulogu u našem svakodnevnom životu. S tim u vezi, tehnologije koje su se nedavno pojavile na tržištu znatno su uticale na razvoj softvera koliko i DevOps.  DevOps je sazreo u tehnološkom smislu i postao pravi mejnstrim ali ujedno teži ka tome da bude zamenjen novim tehnologijama koje su u stanju da promene svet. Ovo su samo neki od primera koji bliže objašnjavaju novonastalu tehnologiju.  (više)

28.04.2021. ·
2 min

AXA i Microsoft udružuju snage u izgradnji digitalne zdravstvene platforme

Evropski gigant osiguranja AXA najavio je da pokreće digitalnu zdravstvenu platformu u partnerstvu sa Microsoftom. (više)

21.04.2021. ·
3 min

Po najnovijim istraživanjima, prodaja Play Station 5 postigla je izvanredne rezultate i time omogućila visoko rangiranje u gejming industriji

Po proceni američke kompanije NPD prodaja raste i nastavlja da trenduje, s tim što je Nintendo Switch najprodavanija hardverska platforma kako u pojedinačnim proizvodima tako i u prodaji izraženoj u dolarima, Call of Duty se vraća na prvo mesto za igre, a PS5 razbija rekorde najprodavanijih konzola u Sjedinjenim Američkim državama.  (više)