MSG Global Solutions South East Europe d.o.o.

Utisci zaposlenih o radu u IT sektoru kompanije MSG Global Solutions South East Europe d.o.o.

  (5 utisaka)
100% zaposlenih preporučuje ovu kompaniju
5
beneficije

5
mogućnost napredovanja

4.8
balans između karijere i privatnog života

IT Consultant

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Airport City, Beograd
bez ponude za posao
Intervju lak
Kako je izgledao proces
1. krug - Razgovor sa HR-om i logički test 2. krug - Izrada klijent-server aplikacije u Javi, postoje 3 nivoa u zavisnosti od pozicije za koju se konkuriše. Rok za predaju aplikacije je 3 dana. 3. krug - Prezentacija pred 2 konsultanta, developerom i HR-om vezana za aplikaciju i prezentacija na zadatu temu, obe na engleskom jeziku. Rok za pripremu je takođe 3 dana. Nakon prezentacija se odgovara na pitanja vezana za eventualno poboljšanje aplikacije i programski jezik Java i situaciona pitanja, razgovara se na srpskom pa je manje stresno. Ovaj krug je važniji od drugog jer se ceni sposobnost izlaganja i može se dosta popraviti utisak iako ocena iz prethodnog kruga nije najbolja. Čak i ako se izuzetno dobro pokažete, nema garancije da ćete biti primljeni jer je izuzetno popularna kompanija i prijavljuje se možda i trocifren broj kandidata, ali ne dajte da vas to obeshrabri. Prijavljujte se bez tuđe preporuke za posao jer izgleda da to češće prolazi. Možda i najvažnije - proces selekcije je isti već duže vreme tako da se zna unapred šta očekuje kandidate, tako da veliku prednost imaju oni koji su bili na tronedeljnoj praksi i koji imaju bogat cv studentskim organizacijama jer to pravi prevagu.

utisak sa intervjua postavljen: 02.01.2019.

Java Internship (top talent program)

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Beograd
bez ponude za posao
Intervju lak
pozitivno iskustvo
Ceo proces je trajao 3 nedelje
Kako je izgledao proces
Prijavio sam se na tromesečnu praksu. Tri kruga selekcije. Razgovor s HR-om i rad logičkog testa. Standardni test tipa nastavi niz neke tri slike ili niz brojeva. To ne gledaju previše za tromesečnu praksu. Tehnički zadatak u javi. Vreme na raspolaganju, tri dana. Postoje tri nivoa zadatka. Bira se jedan nivo. Prvi i drugi nivo su poprilično laki i rešavaju se za dan. Treći nivo zadataka je pravljene jednostavne peer-to-peer mreže. Zadatak je dovoljno detaljno opisan u postavci. Na raspolaganju su vam autori zadatka za pitanja i nejasnoće. Treći krug, ukoliko ste dobro uradila zadatak, pozivaju vas da prezentujete rešenje i još jednu dodatnu prezentaciju na zadatu temu. Rok je isto tri dana. Prezentacije i prezentovanje se odvija na engleskom jeziku kao i pitanja u vezi teme. Nakon prezentovanja idu pitanja o zadatku. Kako ste rešavali, problemi i slično. Tada dobijate i feedback koliko dobro ste uradili zadatak i objašnjen kriterijum ocenjivanja. Par dana nakon toga dobijate odgovor da li ste prošli ili ne. I ako sam dobro prošao sva tri kruga (feedback), ponudu nisam dobio uz obrazloženje da im je tada bila najjača klasa kandidata i da su finese odlučivale ko prolazi. Dobio sam I poziv da se ponovo javim u budućnosti za neku junior poziciju. Generalno su svi ljubazni i odgovaraju na sva pitanja.

utisak sa intervjua postavljen: 21.08.2018.

IT consultant

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke
prihvatio/la ponudu
Intervju lak
pozitivno iskustvo
Ceo proces je trajao 8 nedelja
Kako je izgledao proces
Postoje 3 kruga: HR intervju kad se radi i logički test, softverski zadatak, prezentacije. Krugovi jesu eliminacioni, ali npr u toku prezentacije softverskog rešenja možete popraviti ocenu istog. Moram da napomenem da su svi iz hr, ali i bilo ko sa kim dolazite u kontakt, izuzetno ljubazni i otvoreni za dodatna pitanja.

utisak sa intervjua postavljen: 25.01.2018.
*Utisci zaposlenih predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora i ne odražavaju mišljenje sajta HelloWorld.rs i njegovog tima.


Napomena: Na ovoj stranici nalaze se javno dostupni agregirani podaci koji su objavljeni od strane nadležnih institucija i/ili koje je kompanija objavila sama o sebi. Izneti Utisci zaposlenih bilo sa intervjua bilo iz radnog iskustva predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora u skladu sa članom 46. Ustava Republike Srbije i ni na koji način ne odražavaju mišljenje ili stavove sajta HelloWorld.rs. HelloWorld.rs ni na koji način ne garantuje niti utvrđuje istinitost iznetih mišljenja, niti ih moderiše.

MSG Global Solutions South East Europe d.o.o deo je MSG Group kompanije, jedne od 10 vodećih kompanija u oblasti IT konsaltinga i integracije sistema u Nemačkoj.

MSG poseduje više od 30 godina iskustva u radu u oblasti industrije osiguranja, i od strane klijenata potvrđeno iskustvo u oblasti IT konsaltinga i implementacje u oblasti osiguranja. 

Kompanija ima predstavništva u Nemačkoj, Španiji, Holandiji, Velikoj Britaniji, Indiji, Brazilu, Srbiji, Italiji, Koreji, Filipinima, Sjedinjenim Američkim Državama i Singapuru.

Cilj kompanije MSG Global Solutions jeste da svojim korisnicima obezbedi fokusiranu strategiju, savetovanje u okviru procesa i aplikacija, kao i fleksibilna IT rešenja koja odražavaju standarde i zahteve tržišta.

Podaci preuzeti sa sajta Agencije za privredne registre

Naziv
MSG GLOBAL SOLUTIONS SOUTH EAST EUROPE
Adresa
Terazije 5
Datum osnivanja
09.08.2011.
PIB
107197657
Matični broj
20754052
Poslovni naziv
MSG GLOBAL SOLUTIONS SOUTH EAST EUROPE DOO, BEOGRAD (STARI GRAD)
Delatnost kompanije
6202 Konsultantske delatnosti u oblasti informacione tehnologije
Pravna forma
Društvo sa ograničenom odgovornošću
Zakonski zastupnici
Nikola Đokić - Direktor

Iz pera poslodavca čitajte o novostima i trendovima na domaćem IT tržištu

Kompaniji je nestalo mastila :)
Za ovu kompaniju nemamo podataka o platama.

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija